ZIUA VERDE A ECO- ŞCOLILOR DIN ROMÂNIA

 

A fost marcată în data de 29.10.2015, între orele 11:00-12:00, de colectivul de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Vatra Dornei în cadrul activităţii ,,Copacul prieteniei”, la care au participat 180 elevi ai ciclului primar, însoţiţi de doamnele învăţătoare, alături de câte doi reprezentanţi ai fiecărei clase de gimnaziu, d-nele  Voivod Ancuţa-director şi Magherca Maria-bibliotecar.

Cu sprijinul părinţilor ce lucrează în domeniul silvic, copiii au  plantat doi puieţi de Brad Douglas în grădina didactică din faţa localului şcolii, ce prinde încet, încet contur ( grădină ce va fi finalizată în primăvara anului viitor).

Afişul activităţii cuprinde ca fructe ale ,,Copacului prieteniei” colectivele tuturor claselor şcolii, iar copacii plantaţi astăzi sunt simbolul prieteniei cu natura, pe care copiii o iubesc, o preţuiesc şi o protejează, fapt dovedit de multitudinea de activităţi teoretice şi practice cu caracter ecologic organizate în fiecare an şcolar de elevi, cadre didactice, în parteneriat cu Asociaţia de părinţi a şcolii, O.N.G.-uri şi alte instituţii de profil.

Coordonator al activităţii, prof. Acatrinei Irinel Mioara