1. Titlul activităţii: SĂPTĂMÂNA  NONVIOLENŢEI  ÎN ŞCOALĂ

 2. Coordonatorii activităţii: prof. Acatrinei Irinel Mioara, prof. Jucan Liuţa, prof. Timu Carmen, prof. Candrea Ionela, înv. Pop Veronica, prof. Moroşan Doina
 3. Data desfăşurării: 27.01 - 3.02.2017 
 4. Grupul ţintă: elevi din fiecare clasă a ciclului gimnazial (2-4 elevi) - 26 elevi; elevi din clasele Pregătitoare A, a IV-a şi a III-a
 5. Parteneri implicaţi: Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă  Educaţională, reprezentat de psiholog  Aicoboae  Mihaela (psihologul şcolar arondat şcolii noastre)
 6. Elevii din clasele gimnaziale:
  1. Au emis păreri proprii despre sine, precizând lucruri pozitive care îi caracterizează, realizări de care sunt mândri, aprecieri ale părinţilor şi altor adulţi, lucruri pe care doresc să le schimbe la ei, obiective de viitor,  lucruri pe care le aduc  într-o prietenie - aspecte cuprinse în Steaua respectului de sine” (fişă folosită şi la orele de dirigenţie).
  2. Au precizat situaţii şi comportamente şcolare demne de urmat.
  3. Au propus sloganuri pentru un comportament antiviolent, ce vor constitui titluri de teme viitoare şi vor fi abordate în activităţi pe şcoală sau pe clase, în cadrul Săptămânii antiviolenţei în şcoală” 30.01-03.02.2017.

            Elevii clasei a IV-a au discutat despre violența verbală şi violența fizică. Pornind de la cuvântul VIOLENȚĂ, au scris cuvinte care indică efectele negative ale actelor de violență.

            Elevii din clasa a III-a au creat afișe, pliante și flyere prin care au comunicat intenția de a derula o Campanie de colectare de fonduri în scopul achiziționării de hrană și medicamente pentru Adăpostul de câini comunitari din municipiul Vatra Dornei. Ei au distribuit aceste materiale elevilor din școală. Ca urmare, în cursul săptămânii 30 ian.- 3 feb., aproximativ 50 de elevi și părinți au donat sume de bani și pachete cu hrană destinate animalelor comunitare. Activitatea de colectare va continua și în prima săptămână din semestrul al doilea, iar în data de 10 februarie un grup de elevi și părinți se va deplasa la Adăpostul de animale, unde se vor preda cantitățile de hrană și sumele destinate achiziționării de medicamente. 

            Elevii din Clasa Pregătitoare A au decis că mâinile lor nu vor lovi niciodată pe nimeni!”.