·      oct.2017

Let' s do it, Vatra Dornei- Suceava!

Şi în acest an şcolar, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Vatra Dornei au răspuns prezent propunerii de a participa la acţiunea de voluntariat, organizată la nivel judeţean, ce are drept scop igienizarea zonelor verzi din oraş şi zona periferică a acestuia.

La activitate au participat 40 de elevi (din clasele a VI-a A, a VI-a B, a VIII-a B) şi trei cadre didactice-diriginţi ai claselor amintite, ce au adunat deşeuri, preluate apoi de firme specializate, demonstrând că lucrul în echipă dă roade, pentru a avea un oraş mai curat.

Coordonator al activităţii- prof. Acatrinei Irinel Mioara

   

 

 

 

     Elevii Eco- Şcoala,  voluntari  în Campania de curăţenie naţională

 

În data de 24.09.2016 a avut loc cea mai mare activitate de voluntariat din România - Campania de curăţenie naţională, la care au   participat aproximativ 35 reprezentanţi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 4, Vatra Dornei - care se va înscrie pe lista Eco-Şcolilor în acest an şcolar şi 75 de elevi ai Liceului Teoretic ”Ion Luca” (cu experienţă de 10 ani în programul mondial amintit) - cea mai mare parte a acestora fiind şi membri ai Asociaţiei Vatra Dornei Tineret (V.D.T.).


Participanţii au primit informaţii privind normele de siguranţă ce trebuie respectate în activităţile de voluntariat, primind din partea Primăriei Municipiului - apă, hrană, saci şi mănuşi, logistică necesară pentru reuşita activităţii de igienizare ”Let's Do It, România 2016!”.


Zonele igienizate au fost Dealul Runc şi albia râului Dorna, prezenţi alături de elevi şi profesori, fiind şi domnii - Primar, Viceprimar, Managerul Primăriei şi un reprezentant al Departamentului de Mediu din aceeaşi instituţie. Ca de fiecare dată, la activitate a participat şi un reprezentant al TV Orion Vatra Dornei, ce  informează permanent comunitatea despre acțiunile desfăşurate în arealul Depresiunii Dornelor.


La nivel de oraş, cei 237 de voluntari, de diferite vârste şi categorii sociale, au  adunat un număr de 381 saci de deşeuri, fiind realizată  colectarea selectivă a deşeurilor din plastic, de tip pet.


Scopul   activităţilor   de   voluntariat   este   acela   de   implicare   în   comunitate,   dar   şi   de socializare, activitatea fiind finalizată de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4, alături de parte din membrii V.D.T.  prin jocuri  în natură  pe  Platoul  Dealului  Runc,  astfel încât hărnicia  să  fie completată de veselia şi bucuria specifică copilăriei şi adolescenţei.

 

Acatrinei Irinel Mioara-

prof. coordonator al Programului Mondial Eco- Şcoala

Liceul Teoretic ,,Ion Luca” şi Şcoala Gimnazială Nr. 4- Vatra Dornei