În cadrul Programului Eco-Şcoala, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4, Vatra Dornei, desfăşoară activităţi diverse, luna aprilie -Luna Pădurii...fiind dedicată activităţilor ce implică protecţia ,,plămânului verde al Terrei", începând cu colectarea hârtiei pentru reciclare.

Mulţumim celor implicaţi! Campania continuă!

Coordonatori: prof. Acatrinei Irinel Mioara, prof. Moroşan Doina

       

  

Şedinţe Eco-Şcoala:

Afiş ECO-COD:

Primit ECO-COD 

ECO- primire afiş

 

ZIUA ALIMENTAŢIEI – OCTOMBRIE  2016

Şcoala Gimnazială  Nr. 4 Vatra Dornei, înscrisă recent în Programul Mondial Eco-Şcoala, a marcat Ziua internaţională a alimentaţiei, prin activitatea Nutriţia elevului - conţinutul de zahăr din sucuri”. Aceasta  a   fost   organizată   de   elevii clasei a VIII-a A, coordonaţi   de   diriginte- prof.Boncheş Adriana,  ce  au  prezentat  colegilor din clasa  a V-a A, coordonaţi  de  diriginte- prof.Acatrinei Irinel Mioara, informaţii despre conţinutul de zahăr din principalele sucuri existente pe piaţă, cât şi urmările acestui consum asupra organismului. Secvenţa activităţii cu impact major asupra elevilor clasei a V-a A, a fost prezentarea de către elevii Chiruţă Ioana şi Alupei Flavius a Panoului cu tema Conţinutul de zahăr din sucuri”, realizat de elevii clasei a VIII-a A, la o activitate anterioară cu tema Alimentaţia sănătoasă în timpul examenelor”, la care a fost partener nutriţionista Carmen Karsch - ce   profesează   ca specialist în Elveţia.

Coordonatori, prof. Irinel Acatrinei şi prof. Adriana Boncheş

Mănânc sănătos, trăiesc sănătos, mă dezvolt armonios.                           

CLASA A IV-A

DATA:  04.10.2016

         Elevii clasei a IV-a, după ce au studiat în cadrul orei de Limba şi literatura română textul în versuri Grădina de legume de Marin Constantin, au avut de căutat informaţii despre legume, în atlase, enciclopedii, reviste, pe internet. S-au informat în legătură cu rolul legumelor în alimentaţia omului şi au notat informaţiile  obţinute pe foi A4. Lucrările au fost completate cu desene tematice. S-au purtat discuţii pe tema alimentaţiei sănătoase, apoi fiecare elev şi-a prezentat lucrarea în faţa clasei. La sfârşitul orei s-a realizat o expoziţie cu lucrările copiilor.

Coordonator, prof. Carmen Timu

      

 

Denumirea activităţii,,Mănânc sănătos, trăiesc sănătos, mă dezvolt armonios! ” – Ziua (ECO)Educației  (5 octombrie 2016)

Scop: - formarea / dezvoltarea la elevi a unei atitudini pozitive în legătură cu alimentația sănătoasă, în general și cu consumul de fructe și legume proaspete, în special;

           -formarea unor deprinderi specifice stilului de viață sănătos

 

Grup țintă: elevii claselor pregătitoare A și B

Durata: 35-40 minute

Mijloace: Coșul Toamnei (legume și fructe proaspete, specifice anotimpului), fişe, prezentări ppt.

Descriere: Activitatea va începe  cu prezentarea elementului surpriză: coșul trimis de Zâna Toamna, în care elevii trebuie să recunoască fructele și legumele de sezon. Activitatea oferă prilejul de a evidenția importanța alimentației sănătoase și echilibrate în menținerea unei bune stări de sănătate (acesta fiind mesajul Zânei Toamna către copii). Pe parcursul activității, elevii sunt puși în situația de a recunoaște fructele și legumele după gust, miros și pipăit (fiind legați la ochi), sub forma unui joc: „Ghici ce mănânci!”. De asemenea, s-a valorificat interdisciplinar tema prin completarea unei fișe în care elevii au avut de despărțit în silabe cuvinte care denumesc legume și fructe, au avut de completat mulțimi în care elementele au fost legume și fructe și și-au exprimat preferința pentru un fruct sau o legumă prin desen.

Elevii au fost recompensați de Zâna Toamna cu fructe proaspete din coșul trimis (un pas concret, un model de bună practică la finalul activității).

CUM S-AU SIMȚIT COPIII?

Copiii au fost cooperanți și comunicativi, și-au exprimat liber părerea, au participat activ, au dat dovadă de creativitate și spontaneitate, s-au bucurat de fructele primite, pe care   le-au consumat cu plăcere.

REZULTATE

Activitatea și-a îndeplinit scopul și obiectivele, elevii înțelegând mai bine importanța sănătății și a alimentației sănătoase  (a aportului de vitamine prin consumarea de fructe și legume proaspete), pentru dezvoltarea lor armonioasă.

                  Prof. JUCAN LIUȚA

                  Prof. CANDREA IONELA